Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Надзвичайні події

На Тернопільщині чоловік викрав дітей, а за викуп просив 200 доларів

На Тернопільщині у селі Малі Дедеркали чоловік викрав чотирьох неповнолітніх дітей, а за викуп просив по 200 доларів за кожного. Про це повідомила прес-служба ГУ НП України у Тернопільській області.

До поліції звернулась жінка та розповіла, що близько 22.30 до неї приїхали невідомі на вантажівці та повідомили про те, що у них в кузові її син. Його звільнення вартуватиме 200 доларів.

Як з'ясувалось, четверо неповнолітніх ввечері поверталися з тренувань додому. Коли попри них проїхав вантажний автомобіль марки “Сканія”, один з хлопців кинув у нього камінь та розбив скло. Після скоєного юнаки втекли.

Водій автомобіля разом із знайомими почав їздити навколишніми селами та розшукував неповнолітніх.

- Водій автомобіля в цей ж вечір знайшов  дітей. Він спочатку закрив до багажника одного юнака, потім іншого. Коли знайшов усіх чотирьох, то посадив їх до кузова вантажівки. Загалом діти були позбавлені волі біля двох з половиною годин.

Чоловік почав їздити по родинах, вимагаючи компенсацію за скло взамін на дітей. Деякі родини, шукаючи необхідну суму, бігали по сусідах, рідних та друзях.

Сплативши необхідне, діти повернулися до батьків. Проте останні про ситуацію, що виникла, повідомили у поліцію. Водія вантажівки затримали відповідно до статті 208 КПК.

Як розповідає Інна Могила, начальник слідчого відділення Шумськоговідділення поліції ГУ Національної поліції України, під час проведення слідчих дій в особи різко погіршилося здоров'я і він утримується в реанімаційному відділенні шумської лікарні. Особі пред'явлено про підозру за ознаками злочину частини 2 статті 146 ККУ - незаконне позбавлення волі. Нами здобуто достатньо доказів, бо усі потерпілі вказали, що їх позбавляли волі і поміщали в багажне відділення автомобіля.

За словами правоохоронців, хлопці не мали змоги та можливостей утекти, оскільки особи, які їх утримували, були набагато старшими та фізично сильнішими. У двох із чотирьох потерпілих виявлено незначні тілесні ушкодження.

Подія внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 146 частина 2 ККУ – незаконне позбавлення волі та статтею 189 частина 1 - вимагання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ