Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Тернопільщині ексчиновницю підозрюють зловживанні службовим становищем

Поліцейські Бучача підозрюють колишню чиновницю у підробці офіційних документів та зловживанні службовим становищем.

Про це інформує пресслужба Нацполіції.

Обіймаючи посаду виконуючої обов’язки голови однієї з сільських рад колишнього Монастириського  району, 54-річна чиновниця напередодні місцевих виборів у жовтні минулого року вирішила «обдарувати» родичів та близьких осіб земельними паями. Вона поспішала винести рішення про виділення земельних ділянок і тому  сфальсифікувала протокол рішення сільської ради. Хоча, як стверджують місцеві депутати, сесії насправді не було.

Під час досудового розслідування було встановлено, що у вересні 2020 року чиновниця спочатку надала дозвіл на розробку проєктів землеустрою щодо встановлення меж дев’яти земельних ділянок загальною площею 18 гектарів.

24 жовтня, якраз напередодні дня виборів, зловмисниця  поспіхом склала протокол про затвердження цих проєктів землеустрою, хоча насправді за це рішення місцеві депутати не голосували, адже офіційно сесії сільської ради не було. Дев’ять земельних ділянок кожна площею два гектари отримали не випадкові люди – родичі та близькі до чиновниці особи. Сума завданих громаді збитків склала 170 тисяч гривень

Відомості за даними фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 366 (підроблення офіційних документів) та частиною 1 статті 364 (зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу. Процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні здійснює Бучацька окружна прокуратура.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ