Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Тернопільщині хулігани намагалися проникнути на виборчу дільницю через розбите вікно

Станом на 11 годину 17 січня 2010 року до органів внутрішніх справ надійшло близько 60 повідомлень про події, пов‘язані з виборчим процесом, більшість з яких стосується інформації про незаконну агітацію, зокрема не зняту з біг-бордів тощо рекламну продукцію кандидатів, – повідомили у ДЗГ та МД МВС України.

 

За словами начальника Департаменту громадської безпеки МВС України Володимира Маєвського, п‘ять повідомлень стосуються безпосередньо порушень на виборчих дільницях.

 

Так,  у Зборівському районі на Тернопільщині на  виборчій дільниці стався інцидент, в результаті якого затримано хуліганів. Молоді хлопці розбили вікно в приміщенні клубу, де розташовувалася дільниця, однак їхні дії були перепинені працівником міліції, що чергував на дільниці. Наряд міліції, який прибув на місце події, затримав хуліганів, в результаті сутички з дебоширами міліціонер отримав ушкодження. Вся виборча документація не постраждала, тож голосування на цій дільниці відбудеться.

 

Також сталося дві пожежі – одна на Івано-франківщині, де, як попередньо встановлено,  сталося загорання через неполадки з електропроводкою, та на Черкащині, де причиною пожежі стало несправне пічне опалення. В обох випадках виборча документація не постраждала, тож голосування на цих дільницях відбудеться.

 

Володимир Маєвський повідомив, що сьогодні надійшла інформація про втрату печатки головою комісії в м.Буча Київської області. Голова порушив вимоги зберігання печатки, взяв її додому, а ранком по дорозі на дільницю втратив. Наразі ця інформація перевіряється, однак вочевидь халатне ставлення до виконання своїх обов‘язків, за що передбачена адміністративна відповідальність.

 

Перевіряється й повідомлення про те, що на одній з столичних виборчих дільниць відразу після її відкриття громадянка вкинула пачку бюлетенів в урну для голосування.

 

«Якщо ця інформація підтвердиться, то буде порушено кримінальну справу», - зазначив Володимир Маєвський.

 

Начальник Департаменту  громадської безпеки також поінформував журналістів, що на місця направлена телеграма з уточненням: позаштатні журналісти українських засобів масової інформації мають право бути на виборчих дільницях та спостерігати за перебігом голосування. Необхідність такого роз‘яснення виникла після інциденту на Донеччині, де виникли претензії в правоохоронців до громадян Грузії,  які є позаштатними кореспондентами українських ЗМІ.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ