Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Тернопільщині покрають монополіста, що занижував закупівельні ціни на молоко

Вищий господарський суд України залишив без змін рішення Тернопільського обласного відділення Антимонопольного комітету України щодо накладення штрафу в 15 тис. грн на ЗАТ «Молоко» за зловживання монопольним становищем, – повідомила прес-служба АМКУ.

 

Зокрема, 15 грудня 2009 року Вищий господарський суд України відмовив у задоволенні касаційної скарги ЗАТ «Молоко» та залишив без змін постанову Львівського апеляційного господарського суду.

 

ЗАТ «Молоко» також має сплатити в дохід держбюджету пеню, яка набігла за час судових процесів й складає суму, рівнозначну штрафу. З цього приводу Тернопільське відділення Комітету уже звернулося із відповідним позовом до суду.

 

«Рішення Вищого господарського суду, яким підтримана позиція Антимонопольного комітету на ринку молока, має забезпечити добросовісну конкуренцію. Однак, ситуація на цьому ринку викликає обґрунтовану тривогу Комітету, адже лише в минулому році нами виявлено 19 порушень конкуренційного законодавства, що були припинені, зокрема, у Київській, Хмельницькій, Тернопільській, Рівненській, Чернігівській, Запорізькій та Львівській областях, і до порушників застосовано штрафних санкцій на суму близько 215 тис. грн», – повідомив в.о. Голови Комітету Олександр Мельниченко.

 

Як уже повідомлялося, Тернопільське обласне відділення Комітету оштрафувало ЗАТ «Молоко» у грудні 2008 року за зловживання монопольним становищем у вигляді безпідставного заниження цін на закупівлю молока для промислової переробки у населення.

 

14 липня 2009 року Львівський апеляційний господарський суд скасував рішення Господарського суду Тернопільської області про визнання недійсним рішення Комітету щодо ЗАТ «Молоко».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ