Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На території бази відпочинку «Шепільська» утримується в неволі бурий ведмідь

Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації звертає увагу щодо недопущення та попередження випадків негуманного поводження з тваринами, які перебувають у неволі. Повідомила прес-служба департамента.

Департамент наголошує, що утримування тварин, які занесені до Червоної книги, у якихось закладах заради розваги взагалі заборонено. Однак, протягом останнього часу у Інтернет-виданнях неодноразово висвітлювалося питання про неналежне утриманняч ервонокнижного бурого ведмедя на відпочинковій базі «Шепільська» (поблизу м. Стрия).

Враховуючи вищевикладене, департамент екології та природних ресурсів звернувся до Держекоінспекції у Львівській області та прокуратури Львівської області щодо законності утримання бурого ведмедя на базі відпочинку «Шепільська» та вжиття відповідних заходів.

Варто нагадати, що в Україні бурий ведмідь є видом, що зникає. Він занесений до Червоної книги України, Червоного списку МСОП (Міжнародний союз охорони природи), CITES (Конвенцію про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення ) та охороняється Бернською конвенцією.

Окрім цього, згідно зі ст.19 Закону України «Про Червону книгу України» спеціальне використання (добування, збирання) об’єктів Червоної книги України з метою отримання прибутку забороняється. А відповідно до ст.3.2. Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» утримання диких тварин у неволі допускається, якщо створені умови, що відповідають їх біологічним, видовим та індивідуальним особливостям. Утримання диких тварин у неволі без створення відповідних умов не допускається.

Одночасно повідомляємо, що у 2011 році за сприяння Міністерства екології та природних ресурсів та міжнародної благодійної організації «4 лапи» в Закарпатській області був створений Синевирський реабілітаційний центр для бурих ведмедів. Кожен може відвідати центр і побачити бурих ведмедів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ