Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На території ДП «Золочівський лісгосп» виявлено нелегальний шинок

Державна екологічна інспекція у Львівській області неодноразово здійснювала перевірки щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства СПД Мединська С. І. при довгостроковому тимчасовому користуванні лісами площею 1,6 га Зозулівського лісництва ДП «Золочівський лісгосп». Під час перевірок виявлено низку порушень.

При натурному обстеженні встановлено, що лісова ділянка відмежована, площа 0,4 га загороджена. На загородженій площі збудовано два дерев’яні будиночки, металеву споруду, а також розташовано десять дерев’яних альтанок, які стоять на площадках вимощених бруківкою. До одного з будиночків підведено газові труби, встановлено газовий лічильник. На цій території також є будівельні матеріали та відходи будівництва.

За межами загородженої території зафіксовано засмічення земель держлісфонду будівельним сміттям, виявлено споруджений каналізаційний колектор, перелив з якого здійснюється безпосередньо в ґрунт.

На орендованій площі виявлено самовільну рубку трьох дерев породи сосна. Шкода, заподіяна лісу внаслідок незаконного вирубування дерев, становить 2274 грн. За цим фактом порушнику буде пред’явлено претензію на відшкодування збитків та притягнуто до адміністративної відповідальності.

Розпорядженням голови Львівської облдержадміністрації лісова ділянка виділена громадянці Мединській С. І. для довгострокового тимчасового користування терміном на 49 років. Згідно з договором, тимчасовий лісокористувач прийняв ділянку для культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей. Водночас встановлено наступні обмеження щодо використання ділянки: без права вирубки дерев, капітального будівництва, знищення лісової підстилки будівельними роботами, а також будівництва бетонних доріжок, пошкодження дерев та кущів. Недотримання умов договору можуть стати причиною його розірвання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ