Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На території "ЛНР" російські куратори хочуть створити "жандармерію"

В Красному Лучі Луганської області відбулася нарада керівництва бойовиків за участі російських "кураторів". Росіяни заявили учасникам НОФ Луганщини, що відсьогодні фінансуватися будуть лише бойові загони, які беспосередньо беруть участь в бойових діях. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив активіст з Луганська, керівник ГО "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

Отаман з Красного Луча Косогор оголосив, що місцеві торговці
зобов'язані ділитися товаром з представниками ополчення і мирним населенням. Інакше, за його словами, товар просто відбиратимуть. Виступаючи по ТБ, отаман висловив невдоволення тим, що ополченці, "які захищають цей край, навіть пачку чаю безкоштовно не можуть випросити". "Стоять торгаші на ринках... Рублем не поступляться! Ви магазини повідкривали для того, щоб нажити свої суми - не вийде. Ви будете ділитися... Якщо ні - ви торгувати не будете: приїдемо, відберемо, заберемо і роздамо. Торгувати, набивати кишені - так не вийде", - заявив він.

На територіях, підконтрольних "ополченню", найближчим часом можна чекати сплеску мародерства та пограбувань.

З метою недопущення мародерства в "ЛНР", куратори-росіяни запропонували керівникам бойовиків створити військову жандармерію, яка буде стежити за тим, щоб на підконтрольних їм територіях члени НОФ дотримувалися дисципліни. В "ДНР" така жандармерія вже створена - нею командує бойовик на псевдо "Нос".

Серед місцевих бойовиків почалася посилена мобілізація, загони
рухаються в бік Снежного Донецької області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ