Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На території Львівської області виявлено 2 вибухонебезпечні предмети часів ІІ Світової війни

Упродовж доби на території Львівської області виявлено 2 вибухонебезпечні предмети часів ІІ Світової війни, - Гал-інфо з посиланням на Головне управління ДСНС України у Львівській області.

26 листопада о 11:28 до рятувальників надійшло повідомлення, що в с. Вузлове по вул. Колгоспна, Радехівського району, під час проведення земляних робіт на присадибній ділянці виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни.

Цього ж дня о 14:20 до рятувальників надійшло ще одне повідомлення, що в с. Добрячин Сокальського району, під час проведення земляних робіт, на присадибній ділянці виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни.
По факту виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявку до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення боєприпасу. 
Так, з початку року на території Львівської області виявлено 1189 вибухонебезпечних предметів, 3200 набоїв та 42 підривника.

ЯКЩО ВИ НАТРАПИЛИ НА ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНИЙ ПРЕДМЕТ КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:
- торкатися предмету і пересувати його;
- користуватися засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух);
- заливати його рідинами, засипати грунтом або чимось його накривати;
- торкатися підозрілого пристрою та здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини отруйні та чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

При виявленні вибухонебезпечного предмету телефонуйте 101 або 102.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ