Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На території Львівської середньої школи N 35 виявлено 30 кумулятивних снарядів

29 березня на території однієї з львівських шкіл, що розташована у центрі Львова по вул. Шухевича, 2 виявили цілий арсенал вибухонебезпечних предметів часів другої світової війни. Про це повідомили у прес-центрі ГУ МНС у Львівській області.
Під подвір’ям середньої школи № 35, у приміщенні якої у свій час знаходились і суд, і в’язниця, і штаби різноманітних армій, розташоване старе закинуте бомбосховище, вхід до якого давно замурували. Зважаючи на таку багату історію будівлі, подібних неприємностей керівництво навчального закладу ніколи не мало. Хоч вже не раз на території школи проводили земляні роботи, такий результат вперше. Робітники, котрі копали траншею звичайними лопатами, наштовхнулись на залізяку, що нагадувала бляшанку. Коли чоловіки уважніше придивилися до знахідки, з’ясували, що це ймовірно кумулятивний заряд до протитанкової міни. Загалом у той же день у землі знайшли фаустпатрон (німецький прототип сучасного ручного гранатомету), протипіхотну міну та три кумулятивні заряди.
Звичайно, як і годиться у таких випадках, до місця знахідки обмежили доступ сторонніх осіб та подали заявку на вилучення і знешкодження боєприпасів до піротехнічної групи 1-ого аварійно-рятувального загону МНС України. 30 березня з м. Дрогобича до місця події прибула група розмінування, котра розпочала свою роботу із вилучення боєприпасів. Коли до спеціальної машини віднесли іржавий «скарб», сапери вирішили перевірити чи не залишилось у траншеї ще чогось такого. Результатом прискіпливого огляду стало виявлення більше 30-ти боєприпасів. Зважаючи на ситуацію, що склалася довелось евакуювати працівників школи та мешканців двох прилеглих будинків.
На цей час частина знайдених боєприпасів вже утилізована. Роботи з розмінування території школи продовжаться наступного дня, а виставлена охорона подбає про недоторканість вибухонебезпечної траншеї.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ