Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На території розформованої військової частини співробітники СБУ виявили цілий арсенал не облікованих боєприпасів в тому числі пускові механізми до переносних зенітно-ракетних комплексів "Ігла"

Співробітники Управління військової контррозвідки СБУ у Західному регіоні та спецпідрозділу "К" УСБУ у Львівській області на території розформованого у 2003 році 310 механізованою полку, що дислокувався у місті Рава-Руська, виявили близько 1 тис. боєприпасів різних калібрів (учбових та бойових), які були закопані на території складу ракетно-артилерійського озброєння військової частини. Про це повідомляє прес-служба Управління СБУ у Львівській області.
Так, в результаті вжитих заходів, правоохоронні органи отримали інформацію про те, що під час розформування механізованого полку певна частина не облікованих боєприпасів в тому числі бойових, була закопана на території військової частини.
В ході перевірки цієї інформації, сапери 24 окремої механізованої бригади ЗОКу, яких залучили співробітники спецслужби, виявили близько 700 артилерійських снарядів (в тому числі осколочно-фугасних), понад 100 зарядів до ручного протитанкового гранатомету, пускові механізми до переносних зенітно-ракетних комплексів "Ігла" і значну кількість боєприпасів до стрілецької зброї, серед яких є й бойові. Враховуючи велику площу, де можуть знаходитися боєприпаси, пошукові роботи продовжуються.
З метою встановлення обставин за якими небезпечні боєприпаси були закопані на території розформованої військової частини, прокуратура Львівського гарнізону проводить перевірку.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ