Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: На території Ужгородського замку археологи досліджують руїни середньовічної церкви св. Юрія
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

На території Ужгородського замку археологи досліджують руїни середньовічної церкви св. Юрія

Фото з 0312.ua.
Фото з 0312.ua.
Фото з 0312.ua.
Фото з 0312.ua.
Фото з 0312.ua.
Фото з 0312.ua.
Фото з 0312.ua.
Фото з 0312.ua.
Фото з 0312.ua.
Фото з 0312.ua.
Фото з 0312.ua.
Фото з 0312.ua.
1/6
Зброя ХVІІ століття, ціла низка цікавих артефактів та знахідок - літня практика студентів-істориків в самому розпалі! Наразі її ціллю було дослідження руїн середньовічної церкви Святого Юрія на території Ужгородського замку. В археологічній експедиції взяли участь 35 студентів першого курсу історичних спеціальностей факультету історії та міжнародних відносин.

Як зазначають ужгородські археологи, експедиція УжНУ вже була тут й минулого року, досліджувалася вівтарна частина церкви, наразі розкопки проводяться в центральному нефі, який вважається найбільш давньою частиною церкви, про це інформує видання 0312.ua.

Досліджений матеріал дозволить провести датування церкви. Також науковці ставлять перед собою ще одну ціль - встановити етапи перебудови церкви.

Керівник археологічної експедиції, кандидат історичних наук Володимир Мойжес зазначає: «На площі, в якій ведуться розкопки ми знаходимо значну кількість артефактів, наразі ми маємо більше 50 індивідуальних номерів знахідок. Церква Святого Юрія функціонувала до 1728 року, тоді трапилася пожежа, яка завдала значних руйнувань замку та церкві. Замок був відбудований, а споруда церкви так і залишилася в руїнах. З 1740 року в стінах замку розташовувався австрійський гарнізон і солдати пограбували існуючі в храмі крипти з похованнями. Цьогоріч знайшли дві шаблі, медальйони, застібки, пряжки та монети, а також зафіксовано чимало поховань XV-XVII ст.».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ