Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На ТЕЦ-2 за китайські гроші збудують вугільні енергоблоки

Департамент житлово-комунального господарства Львівської облдержадміністрації розробив ряд інноваційних пропозицій по заміщенню природного газу паливом, яке видобувають в регіоні. Зокрема, вугілля, щепу і навіть відходи ТПВ невдовзі замість блакитного палива використовуватимуть на об’єктах ТЕЦ області. Про це повідомив в.о. директора ЖКГ Назарій Романчук. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

"Ми уже розробили передпроектні пропозиції із будівництва на ТЕЦ-2 у Львові двох вугільних енергоблоків одиничною потужністю 110 МВт з котлами за технологією циркулюючого киплячого шару, - зазначив Назарій Романчук. -  Спалюватимуть ці котли вугілля марки "Г" видобування Львівсько-Волинського басейну, а також до 15% відходів сільськогосподарського та лісового господарства або твердих побутових відходів".

За словами Назарія Романчука, реалізація даного проекту дасть можливість створити в області додатково 400 нових робочих місць.

Задля пошуку інвесторів для реалізації даного проекту облдержадміністрація з відповідної ініціативою звернулася до НАК "Нафтогаз України", а ті своєю чергою до Державного банку розвитку Китайської Народної Республіки, з яким в них діє генеральна кредитна угода.

До речі, уже невдовзі заплановано підписання відповідного меморандуму про наміри з питань розвитку об’єктів енергетики міста Львова між Львівською облдержадміністрацією, НАК «Нафтогаз України» та Львівською міською радою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ