Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На церемонії відкриття погруддя Соломії Крушельницької у Ла Скала, можливо, буде Папа Римський

На церемонії з нагоди відкриття погруддя Соломії Крушельницької у Ла Скала, можливо, буде присутній Папа Римський Бенедикт ХVІ – про це вчора, 26 січня. Під час прес-конференції повідомив директор Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької Тадей Едер.
 Та, за його словами, відкриття бюсту Соломії Крушельницької 9 лютого у музеї оперного театру „Ла Скала” у Мілані може бути перенесено. Наразі дата не змінена, та до кінця тижня це питання буде вирішено остаточно, – зазначив Тадей Едер.
За його словами, на урочистостях з нагоди відкриття бюсту Крушельницької мали бути лише представники Львівської опери, але потім внесли зміни – у складі делегації до Мілану поїдуть також представники Міністерства закордонних справ та Міністерства культури і туризму України. І відповідно, якщо у представників міністерств виникнуть певні накладки у графіку роботи, то дату встановлення бюсту буде перенесено. „В театрі „Ла Скала” виділили 14 місць для української делегації, причому 8 з них – безплатно, а 4 передбачають оплату. А якщо поїдуть люди з міністерств, то невідомо ще, хто з колективу Львівської опери зможе потрапити на відкриття бюсту Крушельницької”, – сказав Тадей Едер.
Бронзове погруддя оперної співачки Соломії Крушельницької заввишки 70 см виготовив львівський скульптор Ярослав Скакун за спонсорські кошти.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ