Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

На цей час на майдані Незалежності - 300 людей, - МВС

Учора, 22 листопада, на Майдані незалежності в столиці розпочалися акції протесту проти ухвалення нового Податкового кодексу України, в яких взяли участь як жителі столиці, так і представники регіонів України. Ці заходи були досить широко анонсовані організаторами. Однак в деяких засобах масової інформації з‘явилися повідомлення про хід зазначених заходів, які не відповідають дійсності. Зокрема, повідомлялося, що в акціях протесту на Майдані незалежності 22 листопада 2010 року взяли участь 50 тисяч осіб. Про це повідомила прес-служба МВС.

У повідомленні сказано: "За даними Департаменту громадської безпеки МВС України, учора в масових заходах в столиці України брали участь не більше шести тисяч людей, до того ж така кількість учасників не була постійною. Такі дані підтверджуються, зокрема, й записами камер відеоспостереження, які розташовані в центральній частині Києва.

Станом на 14 год. 23 листопада 2010 року у заходах на Майдані незалежності беруть участь 300 людей. У разі кардинальних змін щодо кількості учасників відповідна інформація буде надаватися до ЗМІ терміново.

Окрім цього, варто наголосити, що згідно з поданими організаторами акцій заявками на їх проведення, ці заходи мали на меті висловлювання протесту громадян проти ухвалення Податкового кодексу України. Та згодом економічні акценти вимог мітингувальників почали все більше зміщуватися в бік політичних. Як наслідок, учасники акцій пішли на умисне порушення Закону, перекривши рух на вулиці Хрещатик, чим, відповідно, викликали справедливі нарікання з боку інших громадян, як пішоходів, так і водіїв та пасажирів, що потрапили в автомобільні «пробки».

МВС України закликає всіх дотримуватися вимог законодавства, не порушувати громадського порядку, діяти виключно відповідно до норм Закону".

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ