Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Тимошенко завели ще одну справу

Юлія Тимошенко вручено постанову про порушення проти неї ще однієї кримінальної справи. Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Справу порушено за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу щодо перевищення нею влади та службових повноважень.

Як зазначається у повідомленні, справа стосується закупівлі під гарантію уряду та ввезення на територію України нібито спеціалізованих медичних автомобілів "Опель Комбо".

"Загальна сума завданих державі збитків становить 67 мільйонів гривень", - заявили у Генпрокуратури.

"Встановлено, що закуплені 1000 автомобілів "Опель Комбо" не належать до жодного з зареєстрованих класів автомобілів медичної допомоги, не є спеціалізованим транспортом та не віднесені до виробів медичного призначення", - йдеться у повідомленні.

"17 грудня 2009 року центр специфікації МОЗ зробив офіційний висновок, що даний автомобіль не відповідає положенням національного стандарту і не пристосований для транспортування хворих на ношах", - зазначили у ГПУ.

Як йдеться у повідомленні, "з метою нецільового використання бюджетних коштів, уряд Тимошенко спеціальною постановою незаконно змінив перелік медичного обладнання автомобіля".

"Крім того, урядом Тимошенко, усупереч вимогам чинного законодавства було грубо порушено митне оформлення даних автомобілів", - заявили у Генпрокуратурі.

"Попри той факт, що вартість "Опель Комбо" складає близько 15 тисяч доларів США, колишній уряд купував їх за ціною більш ніж на 20%. Також передбачалось доукомплектування автомобілів спеціальним медичним обладнанням, хоча фактично воно обмежилось лише порожніми пластиковими коробками", - зазначається у повідомленні.

"По суті, ввезені автомобілі використовувались у передвиборчій кампанії кандидата на пост президента Тимошенко шляхом розміщення на них напису "Програма уряду Тимошенко" та інших агітаційних написів", - наголосили у ГПУ, повідомляє УП.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ