Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На угорському кордоні масово покидають «євробляхи»

Біля КПП «Лужанка-Берегшурань» з угорського боку зростає кількість покинутих власниками автомобілів. Деякі з них вже розграбовані. Місцеві кажуть, що така ситуація панує вже кілька років. Про це повідомляє Muckchevo.net.

Автомобілі різних типів - від легкових до мікроавтобусів. Більшість з них мають угорські або польські номерні знаки, часом німецькі. На деяких видно пряме втручання грабіжників або вандалів - розбите скло, зняті колеса, руль, вирвана з корінням панель приладів тощо.

«Машини біля кафе «Hatar» («Кордон», - угор.) або просто у полі водії залишають давно. Зазвичай на кілька днів. Наприклад, якщо з документами не все гаразд. Але деякі, бачу, стоять роками. Їх і розбирають на запчастини. Хто це робить невідомо - можливо місцеві», - каже перевізник Іштван з Берегова, який перетинає кордон практично щодня.

Наразі кількість автомобілів збільшилася майже до сотні. Цілком можливо це пов'язано із новими законами, які ускладнили можливість для українців завозити автомобілі з іноземною реєстрацією у режимі транзиту.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, у власників «євроблях» є два варіанти: перший – виїхати на ньому в Польщу, а другий – оформити зі сплатою податків.

Muckchevo.net

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ