Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На українсько-польському кордоні відкриють лише один із трьох запланованих переходів

На нараді з питань транскордонного співробітництва, яка відбулась сьогодні, 29 квітня, у Львівській ОДА, за участю голови Львівської ОДА Петра Олійника та маршалка Люблінського воєводства Республіки Польща Едвард Войтас, було сказано, що наразі буде продовжено реконструкцію Рава-Руської митниці і побудовано міжнародний автомобільний пункт пропуску Угринів – Долгобичів.
Щодо питань з проведення транскордонних урочистостей на польсько-українському кордоні щорічних в селі Ставка – Корчмин, то цього року перехід учасників відбуватиметься з польської сторони за посвідченнями особи, а з українського – за внутрішніми, українськими паспортами. Цьогоріч урочистості відбудуться не 27 серпня, а 26 серпня - у зв’язку з тим, що це збігається з 150-річним ювілеєм Франка.
Корчмин – село в Сокальському районі, яке було розділено кордоном. На польському боці знаходиться найстаріша дерев’яна церква, з Корчмина походить відома чудотворна ікона Матері Божої, до якої і здійснюється щорічне паломництво в Празник Успіння пресвятої Богородиці.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ