Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

На українсько-польському кордоні затримали поляка, що незаконно ввіз до України 9 автомобілів

На митному посту «Малий Березний» Ужгородської митниці в зоні митного контролю затримано громадянина Польщі, який, як з’ясувалось, впродовж двох останніх років ввіз до України 9 іномарок і розпродав їх без належного оподаткування, – повідомила прес-служба Держмитслужби.

 

Не вперше займаючись неправомірними операціями з транспортними засобами, 54-річний поляк вирішив в черговий раз завести на територію України автомобіль марки «ВАЗ 2109» і тим самим випробувати ужгородських митників на пильність. Яке ж розчарування він отримав, коли під час перевірки документів, за допомогою системи пошуку бази даних “Ризик” Прикордонної служби України, було встановлено, що з червня 2008 року ним було тимчасово ввезено через митні пости Львівської митниці 9 автівок марок «Фольксваген», «Опель», «БМВ», «ВАЗ», «Ніссан», «Форд» та 2 «Пежо» загальною вартістю майже 400 тисяч гривень. У своєму поясненні поляк зазначив, що у подальшому згадані автомобілі він розпродав невідомим особам на території України, а реєстраційні номери та технічні паспорти вивіз до Польщі для зняття транспортних засобів з обліку.

 

Тож за неправомірні операції з транспортними засобами, які перебували під митним контролем, відносно громадянина Польщі складено протокол про порушення митних правил (ст 336 Митного кодексу України). Тепер долею правопорушника займатиметься суд.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ