Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На українсько-російському кордоні протягом останніх трьох років прикордонники вбили трьох осіб, - Литвин

На українсько-російському кордоні протягом останніх 3 років було 11 випадків застосування вогнепальної зброї. Про це сьогодні, 30 листопада, під час брифінгу сказав генерал армії України, голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин.

 

«За останні три роки на українсько-російському кордоні було 11 випадків застосування вогнепальної зброї. З них три закінчилися летально. Українські прикордонники роблять все, щоб цього не ставалося на нашій території. Ціна людського життя вища від всіх тих заходів, які були застосовані на українсько-російському кордоні. Тому ми дуже уважно відслідковуємо загальну ситуацію, провели вже кілька нарад, де визначили, що український прикордонник не має права застосовувати зброю. Виняток є лише в тому разі, коли йому особисто загрожує небезпека», – сказав генерал Микола Литвин.

 

Він зазначив, що таких випадків на західному кордоні не було, і він надіється, що не буде. «Застосування вогнепальної зброї не було виправдане, тим більш, в мирних умовах, коли немає жодних загроз. Це наша позиція, ми її дотримуємося і будемо дотримуватися», – наголосив Микола Литвин.

 

У прикордонній службі наголошують на альтернативних методах вирішення конфліктних ситуацій.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ