Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

На управління культури ЛМР чинять тиск через вакансію директора драмтеатру ім. Лесі Українки

Через вакантну посаду директора Львівського драматичного театру імені Лесі Українки чинять тиск на управління культури міськради. Про це сьогодні, 13 січня, на прес-конференції повідомила начальник управління культури ЛМР Ірина Подоляк.

«У зв’язку з вакансією на посаду директора Львівського драматичного театру імені Лесі Українки протягом кількох місяців триває неприємна ситуація: на управління культури чинять тиск з середовища самого театру»,– розповіла вона.

Ірина Подоляк пояснила, що в управління надходять анонімні дзвінки. І продовжила: «З одного боку  є офіційна позиція трудового колективу театру, в якій вони визначають, якого директора вони хочуть і хто це має бути. З іншого –  ці ж члени трудового колективу в анонімний спосіб телефонують в управління культури і говорять, щоби в жодному разі цю людину не призначали, бо це буде розвалом театру…»

За словами Ірини Подоляк, відкритий конкурс є хоч якоюсь гарантією того, що ширше коло громадськості матиме можливість оцінити тих претендентів, які подаватимуть заявки. «Тому що кожна людина має право подати свою кандидатуру, а те, що це робиться в найкращих традиціях 37-го чи 73 років не свідчить про те, що наше суспільство є здоровим…»,– зауважила вона.

Додамо, що нині оголосили про початок відбору претендентів на заміщення вакантної посади директора Львівського драматичного театру імені Лесі Українки. Особи, які бажають взяти участь в цьому конкурсі, можуть надіслати відповідний пакет документів на ім’я начальника управління до 13 лютого.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ