Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

На ВАТ «Миколаївцемент» спростували «екологічні» звинувачення голови Львівської ОДА

ВАТ «Миколаївцемент» протягом останніх 4 років інвестував у підвищенням екологічної безпеки виробництва. та поліпшення охорони довкілля майже 100 млн гривень. Завдяки цьому підприємства тепер не входить до числа головних забруднювачів Львівської області. Про це повідомив начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області Богдан Матолич під час презентації Регіональної програми зі зменшення емісії парникових газів на 2010-2012 роки (захід відбувся 10 лютого). Повідомили у ВАТ «Миколаївцемент».

  

Як зазначає генеральний директор ВАТ «Миколаївцемент» Гюнтер Семтана, досягнутий успіх став результатом багаторічної та систематичної роботи всього колективу.

 

Зокрема, торік ВАТ «Миколаївцемент» завершив кілька проектів з охорони довкілля. Вони стосувалися передусім модернізації обладнання, яке вловлює пил у процесі виробництва цементу. Завдяки сучасним технологіям підприємству вдалося підвищити ефективність роботи електричних фільтрів цементних печей. А отже значно зменшити викиди забруднюючих речовин у повітря. Саме піч є важливим технологічним устаткуванням, яке служить для випалу при температурі близько 1500°С клінкеру - напівпродукту виробництва цементу.

 

«Наше підприємство вклало понад 20 млн грн інвестицій у встановлення нового

пиловловлюючого обладнання для процесу виробництва цементу, а також покращення роботи діючого обладнання», – розповів Гюнтер Сметана.

 

Генеральний директор підприємства наголосив, що «Миколаївцемент» добиватиметься відповідності виробництва  екологічним стандартам, впровадженим в країнах ЄС.

 

Нагадаємо, що нещодавно голова Львівської ОДА Микола Кміть зазначив, що ВАТ «Миколаївцемент» є найбільшим забруднювачем повітря у Львівській області. "Вони мали збудувати очисні фільтри ще цього року, через кризу цього не зробили. Ми вимагаємо, аби наступного року очисні споруди все ж побудували», – заявив він на одній з прес-конференцій 30 грудня торік.

 

 

Довідка.

 

ВАТ «Миколаївцемент» – цементний завод у м. Миколаєві Львівської області. Діє з

1950 року. З 1999 року і досі завод є частиною Групи «Лафарж» - світового лідера у галузі будівельних матеріалів.

 

На сьогодні виробнича потужність становить 1,4 млн. тонн цементу на

рік, виробляється три типи цементу для різних потреб. Продукція заводу займає

близько 11% національного ринку. Природним ринком збуту є західний регіон

України, в т.ч. Закарпаття, і частково Київська область.

 

«Лафарж» – світовий лідер у галузі будівельних матеріалів, який займає провідні

позиції у всіх сферах своєї діяльності: цемент, бетон та наповнювачі, гіпс. У

компанії є понад 84 000 працівників у 79 країнах. У 2008 році обсяги продажів

«Лафаржу» сягнули 19 млрд євро.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ