Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

На Верецькому перевалі вшанували героїв Карпатської України

Депутати Львівської обласної ради Андрій Холявка, Юрій Зінченко, Святослав Шеремета, Ярослав Кравченко Олег та Андрій Тягнибоки взяли участь в заходах з відзначення 73-ої річниці проголошення самостійності Карпатської України на Верецькому перевалі, повідомила прес-служба Львівської облради.

На заходах Львівщину також представляли члени Львівської обласної спілки політичних в'язнів України, Львівського крайового братства ОУН-УПА, Всеукраїнського об'єднання ветеранів Другої світової війни, спілки офіцерів України, Всеукраїнської Ліги українських жінок, товариств “Надсяння”, “Закерзоння”, “Лемківщина”, “Холмщина”.

На могилах невідомих стрільців, останки яких віднайдені в навколишніх лісах і перепоховані комунальним підприємством обласної ради “Доля”, священики українських церков відправили панахиду. Очолив чин панахиди єпископ Ужгородський і Закарпатський УПЦ КП Владика Кирило.

Військові почесті стрільцям Карпатської України віддали військовики Академії Сухопутних військ України ім. Гетьмана Сагайдачного та реконструктори товариства пошуку жертв війни “Пам'ять”.

Кілька сотень людей зібралося на вічі, присвяченому 73-ій річниці проголошення самостійності Карпатської України. До присутніх звернулися Владика Кирило, депутати Львівської обласної ради Святослав Шеремета та Олег Тягнибок, представники громадськості. У заходах також взяли участь численні представники Закарпаття, які протягом тижня відзначали 73-ю річницю проголошення самостійності Карпатської України в Ужгороді, Хусті, Мукачевому.

Усі виступаючі наголошували на тому, що для українців ІІ світова війна розпочалася не у вересні з нападу на Польщу, а в березні 1939-го з нападу на Карпатську Україну.

“Про розстріли польських полонених росіянами в Катині знає весь світ. Про масові розстріли українських стрільців угорцями та поляками в 1939 році знають навіть не всі українці, – зазначив керівник комунального підприємства обласної ради “Доля”, депутат Львівської обласної ради Святослав Шеремета. - Нам ще належить повернути ці сторінки історії в наші підручники. Бо без минулого нема майбутнього”. Також Святослав Шеремета попросив усіх присутніх надавати інформацію про можливі місця поховань учасників національно-визвольних змагань керівництву обласної ради та комунального підприємства «Доля».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ