Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Волині екс-директор Звірівського лісництва хоче через суд повернутися на посаду

У Волинській області колишній директор ДП «Звірівське мисливське господарство» Андрій Шпорук хоче повернути займану посаду та отримати грошову компенсацію за вимушений прогул. Відповідну справу 22 січня розглядав Ківерцівський районний суд. Про це пише Волинський інформаційний портал.

Нагадаємо, що Звірівське лісництво вже майже рік не полишає новинних стрічок засобів масової інформації. Там виявили суттєву нестачу коштів, незаконні махінації, проблеми з документацією та низку інших порушень.

Нині ж Андрій Шпорук у суді оскаржує своє звільнення з посади та просить стягнути середню заробітну плату за час вимушеного прогулу. Справу розглядав голова Ківерцівського райсуду Олександр Костюкевич.

Варто зауважити, що позивач відмовився, аби журналісти вели фото, відео- та звукозапис у залі суду. Суд таке клопотання задовольнив частково, дозволивши пресі знімати засідання так, щоби обличчя Андрія Шпорука не потрапляло в кадр.

Сам Андрій Шпорук стверджує, що й досі вважає себе директором Звірівського мисливського господарства. Мовляв, 4 листопада його безпідставно звільнили. Своє усунення з посади він вважає незаконним і безпідставним. «Сплата податків і виплата заробітної плати проводилася своєчасно за час мого керування», – заявив він. До того ж він стверджував, що не був ознайомлений із наказом про звільнення, адже на той час перебував на лікарняному (з 3 листопада 2014 і аж до січня 2015 року).

До слова, на посаді директора мисливського господарства Андрій Шпорук перебував з 2009 року. Перед тим упродовж року він тимчасово виконував обов’язки керівника. Представник управління мисливського та лісового господарства у Волинській області, юрист Євген Багацький розповів, що Андрій Шпорук після звільнення не звертався за своїми документами та не забрав трудову книжку

Натомість екс-директор стверджує, що про звільнення він не знав і йому про це повідомили працівники лісового господарства, вони ж і принесли документи, які він долучив до справи.

Утім, за словами юриста, Шпорук працював на посаді директора за контрактом. Ці відносини регулюються цивільним правом. Натомість, вимагаючи сплатити середню заробітну плату за час вимушеного прогулу, позивач керується кодексом законів про працю, які не можна застосувати в цьому випадку. До того ж, обґрунтовані в КЗПП порушення при звільненні, не є такими за цивільним кодексом.

Підставою ж для звільнення, окрім невиконання економічних планів підприємства, послужило ще й відчуження земельної ділянки без узгодження з органом управління майном.

Так, із Звірівського мисливського господарства вилучили 0,25 гектара землі без узгодження з управлінням лісового та мисливського господарства. До того ж ділянка була передана у власність самому ж Андрію Шпоруку.

Утім у документах, які обґрунтовували економічну сторону справи, були певні неточності. Тому наступне судове засідання відбудеться 10 лютого. На нього повинні з’явитися представники управління лісового та мисливського господарства, оскільки під час першого засідання їх представляв тільки юрист.

Волинський інформаційний портал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ