Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Волині фірма, яку пов’язують з другом Палиці, виграла дорожніх тендерів на 95 мільйонів

Фірма «ПБС», яку пов’язують з другом народного депутата від Луцька Ігоря Палиці політиком та бізнесменом Олександром Шевченком, виграла два тендери на ремонт доріг у Волинській області. За виконані роботи компанія отримає 95,7 мільйона гривень.
Ігор Палиця та Олександр Шевченко у 2019 році

Про це йдеться у системі публічних закупівель Prozorro, інформує видання «Наші гроші».

31 серпня Служба автомобільних доріг у Волинській області підписала два договори з «ПБС» на поточний середній ремонт доріг Дубечне – Стара Вижівка – Турійськ – Рожище – Ківерці – Піддубці та Седлище – Камінь-Каширський – Ковель – Колодяжне – Локачі.

Суперником компанії-переможця на обох торгах стало ТОВ «Луцьквтодор-сервіс», яке запропонувало відремонтувати дорогу Дубечне – Піддубці за 50,41 млн грн, а дорогу Седлище – Локачі за 45,546 млн грн. Цікаво, що у обох тендерах участь брала ще третя компанія – «Ковельське ШБУ-63». Проте її не допустили до участі в аукціоні.

Таким чином, у обох випадках переможцем стала компанія «ПБС», яка запропонувала зробити відповідні ремонти за 45,545 млн грн. та за 50,2 млн грн.

Того ж дня Служба автомобільних доріг у Волинській області підписала ще один договір на ремонт дороги Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква з компанією «Автомагістраль-Південь» на суму 120,5 млн грн. Її єдиним конкурентом на тограх була та ж компанія «ПБС».

За інформацією видання «Наші гроші», ціни на асфальт «ПБС» та «Автомагістраль-Південь» є вищими за ціни «Луцькавтодор-Сервісу» на тендері Волинської САД у кінці липня. Тоді дрібнозерниста суміш коштувала 1 995 грн/т, а крупнозерниста – 1 872 грн/т. Натомість на іншому липневому тендері Служби автомобільних доріг у Волинській області «ПБС» та «Луцькавтодор-Сервіс» запропонували вищі ціни, ніж на цьому тендері – 2 254 грн/т за крупнозернистий асфальт і 13 250 грн/т за дорожну бітумну емульсію. Причому ціни «Луцькавтодор-Сервісу» були нижчими, ніж ціни «ПБС».

Ціни на асфальт і щебінь «ПБС» та «Автомагістраль-Південь» є вищими за ціни з моніторингу ДержДорНДІ за липень по Волинській області, де ЩПС С7 з ПДВ та доставкою коштує 670 грн/м3, крупнозернистий асфальт на бітумах – 2 395 грн/т, а дрібнозернистий – 2 354 грн/т.

Як зазначає "Сила правди", за даними аналітичної системи YouControl, засновницею івано-франківського ТОВ «ПБС» є Іванна Непик, колишня працівниця курорту «Буковель». Вона є бізнес-партнеркою Віктора Шевченка, рідного брата Олександра Шевченка – ексдиректора туристичного комплексу «Буковель», політика, що контролюється групою Ігоря Коломойського. Олександр Шевченко не приховує свою давню дружбу з народним депутатом від Луцька, колишнім головою Волинської обласної ради Ігорем Палицею. Напередодні парлементських виборів 2019 року вони навіть влаштували спільне спілкування з виборцями в прямому ефірі. Шевченко розповідав, що саме Палиця познайомив його із Ігорем Коломойським.

{{1}}

«Автомагістраль-Південь» належить одеситам Олегу Наливанному і Валерію Короткову. Але контроль над компанією, за інформацією ЗМІ, має бізнесмен Олександр Бойко, засновник фірми «Шляховик-97», що є найбільшим постачальником будівельних матеріалів та техніки для «Автомагістралі-Південь».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ