Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Волині перевірять стан захисних споруд цивільного захисту

Про стан і готовність об’єктів цивільного захисту, що знаходяться на території Волині, говорили 1 червня 2021 року, під час засідання робочої групи з питань ефективності використання державного майна в області, - інформує 2 червня пресслужба Волинської ОДА.
Фото Волинська ОДА

Участь в засіданні, яке провів голова робочої групи, заступник голови облдержадміністрації Ігор Чуліпа, взяли також голови новоутворених районних державних адміністрацій.  

"В умовах сьогодення захист населення є однією з найважливіших складових державної політики у сфері цивільного захисту, – зауважив заступник голови облдержадміністрації. –  Одним із напрямків даної роботи є наявність та утримання у належному стані захисних споруд цивільного захисту, їх готовність виконувати захисні функції у разі виникнення надзвичайних ситуацій".

Як поінформував присутніх Ігор Чуліпа, на території області знаходиться 9 захисних споруд цивільного захисту, які в процесі приватизації не увійшли до статутних капіталів господарств і товариств. 4 з них знаходяться в процесі передачі у комунальну власність територіальних громад.

"Необхідно провести інвентаризацію об’єктів цивільного захисту, які знаходяться на території області, – наголосив голова робочої групи. – Маємо перевірити, у якому стані вони знаходяться, чи виконують вони свої захисні функції та чи підлягають подальшій експлуатації".

З цією метою при облдержадміністрації буде створена відповідна комісія, яка у найкоротші терміни проінспектує усі зазначені об’єкти. Разом з тим, Ігор Чуліпа звернувся до голів новоутворених райдержадміністрацій, аби вони також перевірили стан готовності захисних споруд цивільного захисту, які перейшли у власність РДА в процесі децентралізації.

Адже завдання балансоутримувачів цих споруд – забезпечити їх належне утримання для використання за призначенням у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Також необхідно визначитись, які з цих об’єктів можна передати у комунальну власність територіальних громад.

Відтак, за результатами засідання прийнято ряд рішень, зокрема, опрацювати з райдержадміністраціями переліки майна, що передане відповідно до передавальних актів, з метою виявлення майна, що може бути передане на приватизацію, в оренду або до спільної власності територіальних громад.

Також представникам облдержадміністрації та Фонду державного майна України в області до 7 червня необхідно здійснити обстеження споруд цивільного захисту, до якого залучити представників Головного управління ДСНС України у Волинській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ