Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Волині під час пожежі у гуртожитку евакуювали 57 студентів, 2 – врятували

Вчора, 12 січня, близько 19:00 у м. Любомль Волинської області виникла пожежа в гуртожитку професійного ліцею. Займання сталося в одній з кімнат на 2-му поверсі 5-типоверхової будівлі, – повідомила прес-служба ГУ МНСУ у Волинській області.

Мешканки кімнати, 16-ти та 17-тирічні дівчата, намагалися самотужки загасити полум'я водою. При цьому вогонь швидко перекинувся на ліжко та меблі, а їдкий дим заповнив помешкання. Вахтер гуртожитку викликала службу «101», а вихователі ліцею побігли на верхні поверхи для евакуації мешканців. Разом із студентами 3-го курсу вони вивели постраждалих дівчат на свіже повітря.

За викликом до місця події за 3 хвилини прибули рятувальники. Зважаючи на загрозу для життя і здоров’я мешканців гуртожитку, МНСники попередили паніку і разом з персоналом гуртожитку евакуювали всіх 57 студентів на вулицю.

Після цього пожежники взялися за гасіння вогню. На той час 2-й поверх був уже заповнений димом, кімната була охоплена вогнем. Займання було ліквідоване за 20 хвилин.

Дівчата з діагнозом «отруєння продуктами горіння» були госпіталізовані до центральної районної лікарні до реанімаційного відділення. Наразі їхній стан покращився.

Як з’ясувалося, причиною загоряння стало порушення правил пожежної безпеки при користуванні електричною переносною плиткою. Дівчата, розігрівши вечерю, поставили її гарячою відразу під ліжко. Вочевидь, на розпечену поверхню впали речі чи постіль, що й спричинило пожежу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ