Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Волині підприємство, яке не хотіло брати на роботу інвалідів, сплатить 180 тис. грн

На Волині підприємство «Торговельна компанія «Укр-Петроль» сплатить майже 180 тисяч гривень адміністративно-господарських санкцій та пені за невиконання нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування інвалідів. Про це повідомила прес-служба прокуратури у Волинській області.

Як повідомлялося раніше, прокуратура області за зверненням Волинського відділення Фонду соціального захисту інвалідів провела перевірку додержання підприємством «Торговельна компанія «Укр-Петроль» норм із працевлаштування інвалідів, визначених Законом України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні».

Правоохоронці встановили, що на підприємстві працює на 11 осіб зі встановленою інвалідністю менше, ніж цього вимагає закон. При цьому торгівельна компанія не повідомляла Волинський обласний центр зайнятості про наявні вакантні робочі місця для інвалідів та не сплатила передбачені законом адміністративно-господарські санкції за незабезпечення встановленого нормативу робочих місць для інвалідів у сумі понад 168 тисяч гривень.

Відтак, прокуратура області в інтересах Волинського відділення Фонду соціального захисту інвалідів звернулася до суду з адміністративним позовом до ПП «Торгівельна компанія «Укр-Петроль», аби стягнути адміністративно-господарські санкції та пеню за невиконання нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування інвалідів, у сумі майже 180 тисяч гривень.

Наразі рішенням Волинського окружного адміністративного суду позовні вимоги прокуратури задоволено в повному обсязі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ