Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Волині послабили карантин: відкривають кінотеатри і пускають транспорт

На Волині влада ухвалила рішення про скасування деяких карантинних обмежень. Про це повідомив власкор Гал-інфо.
Фото Волинь 24

За даними управління інформаційної політики та цифрової трансформації ОДА, регіональна комісія з питань з питань ТЕБ та НС розглянула питання епідемічної ситуації в області. Зокрема голова ОДА Юрій Погуляйко звернувся до головного санітарного лікаря області Наталії Янко з проханням озвучити показники захворюваності загалом по області та окремо у кожному районі, аби врахувати це при прийнятті рішення.

Як повідомила Наталія Янко, упродовж останнього тижня в області спостерігається тенденція до зниження захворюваності. Так, показник динаміки випадків інфікування набув сталої тенденції до зниження і на сьогодні становить мінус 22,6 % (при рекомендованому не більше +10 %). Кількість інфікувань за останній тиждень зменшилась на 30 %. Середній показник захворюваності в області зменшився до 28,3 на 100 тис. населення.

Відтак, члени комісії проголосували за деякі пом’якшення карантинних норм. Зокрема, дозволено пасажирські перевезення міжобласного, міжміського, приміського сполучення та відвідування дошкільних закладів. Окрім того, скасовано обмеження щодо роботи закладів розміщення (бази відпочинку, санаторії тощо). Розважальним закладам та закладам громадського харчування (кінотеатри, ресторани, кафе, бари тощо) дозволено працювати з 7.00 до 23.00.

За даними станом на 10:00 сьогодні, 16 липня, на Волині за останню добу зареєстровано 30 нових випадки захворювання на COVID-19.

Зокрема: Луцьк – 8, Луцький район – 5, м.Нововолинськ – 1, Іваничівський район – 6, Любомльський район – 3, Ратнівський район – 2, Ківерцівський район – 1, Ковельський район – 1, Любешівський район – 1, Маневицький район – 1, Турійський район – 1. Одужало за добу 113 осіб.

Загалом станом на 16 липня в області зареєстровано 3147 випадків COVID-19, які підтверджено лабораторно методом ПЛР. Одужало 1954 особи. 74 випадки хвороби завершились летально.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ