Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Волині відбувся Єдиний всеукраїнський стрілецький день

У Волинській області відбувся Єдиний всеукраїнський стрілецький день. Про це повідомили 22 травня Гал-інфо у пресслужбі Волинської ОДА.
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА

Зокрема, 21 травня 2021 року на стрільбищі військової частини у місті Володимир-Волинський провели збори, аби військові відточували свою майстерність, щоб у будь-який момент бути готовими до захисту територіальної цілісності України.

Відтак, такі заняття проводять щомісяця, однак цього разу захід залучив більше учасників і пройшов масштабніше у зв’язку із Днем резервіста України, який відзначали 18 травня. Участь у військовій підготовці взяли понад 200 військовозобов’язаних територіальної оборони та резервістів області. До занять долучилися також представники обласної та районної влади, місцевого самоврядування і вихованці Волинського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні.

Заступник голови облдержадміністрації Анатолій Костик зауважив, що у зв’язку із реорганізацією районів у області залучили й голів новоутворених РДА, а в майбутньому планують ще залучити представників територіальних громад задля ефективної співпраці.

"Стрілецькі дні проводять на Волині уже не вперше і їхню важливість не можна недооцінювати, – підкреслив заступник ОДА. – Ми хочемо, щоб був мир, але зважаючи на ситуацію в країні повинні бути готові до формування об’єднань військово-підготовлених осіб. Ми зобов’язані знати, що потрібно робити кожному з нас, коли стоїть питання оборони своєї держави".

Слід зазначити, що у рамках заходу відбулася експозиція військової та іншої техніки. Також присутні виконували завдання із вогневої підготовки. Так, кожен стріляв із автомата і ручного кулемета Калашникова та пістолета Макарова.

За підсумками стрілецького дня відзначили тих, хто продемонстрував кращі результати навиків володіння стрілецькою зброєю, технікою, виконував функціональні обов’язки та завдання за призначенням.

Також Анатолій Костик вручив Почесні грамоти обласної державної адміністрації працівникам Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні:

– вчителю зі спорту (тренеру-викладачеві) – Михайлу Гонікману;

– заступнику начальника ліцею із навчально-спортивної роботи – Олександру Іванову;

– керівнику з фізичного виховання – Василеві Хом’яку.

Окрім цього, оголошено подяку голови обласної державної адміністрації:

– старшому лейтенантові резерву, заступнику командира з морально-психологічного забезпечення військової частини А7062 – Володимиру Данилюку;

– майорові резерву, заступнику командира військової частини А7062 з озброєння, начальнику технічної частини – Олександру Згонику.

Слід відзначити, що й нагородили команду ліцеїстів Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні за перемогу у Всеукраїнській спартакіаді серед допризовної молоді, яка відбулася 11-15 травня 2021 року у Харкові.

Після підбиття підсумків для присутніх відбулася концертна програма.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ