Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Волині відкривають 40 нових палат, щоб приймати більше хворих на COVID-19

У "ковідному" відділенні госпіталю Волинської обласної клінічної лікарні здійснюють ремонт, щоб підготувати 40 нових палат із кисневими точками для лікування хворих з коронавірусом. Про це інформує власкор Гал-інфо.
Фото Олена Ляхович

Загалом у медзакладі планують встановити 80 кисневих точок, палати переобладнують для важких хворих.

"Щотижня на лікуванні перебуває приблизно від 70 до 80 хворих. Для порівняння: у липні-серпні було 50-60 пацієнтів, майже для всіх використовуємо кисневі точки.

У нових палатах кисневу точку проведуть до кожного ліжка, аби пацієнт міг дихати стаціонарно. Важких хворих також транспортують під кисневим забезпеченням", - прокоментувала медичний директор інфекційного госпіталю Волинської обласної клінічної лікарні Наталія Скальська.

До слова, госпіталь розташований у корпусі №2, що в селі Боголюби, неподалік обласного центру.

З приводу ліжкомісць на Волині, згідно з інформацією обласного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації інформує, під COVID-19 в області виділили 1058 місць. Наповненість становить 49,3%,

За останню добу в Україні виявили 4 348 випадки коронавірусу. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України. Загальна кількість інфікованих, станом на 6 жовтня, сягнула 234 584. За добу від ускладнень коронавірусу померло 90 інфікованих. Це найбільша кількість смертей за добу за увесь час пандемії. Загалом, від початку епідемії, кількість летальних випадків становить 4 520.

В Україні зафіксовано 4 348 нових випадків COVID-19

Щодо Волині, то за останню добу на території області лабораторно підтвердили 146 нові випадки інфікування COVID-19. 5 людей померло від ускладнень. Про це повідомляють в облдержадміністрації.

За добу на Львівщині додалось 200 нових випадків COVID-19

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ