Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

На Волині відновили традицію проведення обласного фестивалю з фізичної культури і спорту

4 липня 2021 року, в селі Гуща, Рівненської сільської територіальної громади, Ковельського району відбувся другий етап обласного фестивалю з фізичної культури і спорту.
Фото Волинська обласна рада

Наприкінці березня цього року голова обласної ради Григорій Недопад підтримав ініціативу щодо активізації спортивного життя на Волині, як тільки в державі буде послаблено карантин. А вже 2 червня, у ході засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування, очільників територіальних громад Волині запросили до участі в обласному фестивалі фізичної культури і спорту.

Участь в урочистому відкритті змагань взяли голова обласної ради Григорій Недопад, його перший заступник Юрій Поліщук, заступник очільника ОДА Анатолій Костик, голова відділення НОК України у Волинській області, депутат обласної ради Роман Карпюк, начальник Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», депутат обласної ради Віктор Галан-Влащук, директор Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх" Олександр Кулаков та представники територіальних громад Волині.

"Популяризація фізичної культури та спорту, а відтак і здорового способу життя є стратегічним напрямком діяльності керівництва області. Я не маю жодних сумнівів, що нинішній фестиваль відбудеться на найвищому рівні та стане цікавим та захопливим для всіх його учасників та глядачів. Маю надію, що такого роду змагання відтепер стануть доброю традицією. Сьогодні у нашому спортивному святі беруть участь майже 700 учасників. Бажаю кожному із них чесної та безкомпромісної боротьби. Нехай запорукою успіху сьогодні стануть сила, спритність, витривалість та швидкість", - сказав у своєму виступі очільник головного представницького органу Волині.  

Фестиваль проводився у два етапи:

І етап – місцеві змагання серед установ і організацій в міських, селищних, сільських територіальних громад.
ІІ етап – обласні змагання серед міських, селищних, сільських територіальних громад.
Так, свою участь у другому етапі змагань підтвердили 36 команд  територіальних громад області.  
Міські, селищні, сільські територіальної громади були розподілені на 4 групи:
І група – міські територіальні громади;
ІІ група – селищні територіальні громади;
ІІІ група – сільські територіальні громади;
ІV група – міські територіальні громади (Володимир-Волинський, Ковель, Луцьк, Нововолинськ).

Змагання, що проводились у 9-ти видах програми, були особисто-командними. Зокрема, учасники фестивалю грали у пляжний волейбол, дартс, шашки та боча. Мірялись силами у риболовному та гирьовому спорті, крім того, були проведені змагання: «Мама, тато, я – спортивна сім’я», «Козацькі розваги» та «Перетягування линви».

Переможцями та призерами у загальнокомандному заліку стали:

І група (міські):
І місце - Камінь-Каширська ТГ
ІІ місце - Горохівська ТГ
ІІІ місце - Ківерцівська ТГ
ІІ група (селищні):
І місце - Маневицька ТГ
ІІ місце - Старовижівська ТГ
ІІІ місце - Ратнівська ТГ
ІІІ група (сільські):
І місце - Колодяжненська ТГ
ІІ місце - Рівненська ТГ
ІІІ місце - Боратинська ТГ
ІV група (міські):
І місце - Володимир-Волинська ТГ
ІІ місце - Ковельська ТГ
ІІІ місце - Нововолинська ТГ

Довідково:
Організаторами фестивалю виступили:
Волинська обласна рада, Волинська ОДА, управління у справах молоді та спорту Волинської ОДА,  Волинський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Волинський регіональний центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт», ГО "Відділення Національного олімпійського комітету України у Волинській області", ГО «Волинська територіальна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» та Рівненська сільська територіальна громада.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ