Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Волині впорядкують частину лісів Цуманської пущі

Територія лісів, які при створенні національного парку "Цуманська пуща" були визначені як експлуатаційні ліси, мають ввести в природно-заповідний фонд та визначити відповідну категорію для них, - інформує пресслужба Волинської облради.
фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, яке відбулося 25 травня.

Як зазначив голова комісії Юрій Ройко, в 2010 році на території тодішнього Ківерцівського району на площі понад 33 тис. га був створений національний парк "Цуманська пуща".  Під час створення парку до його території ввійшли 336 га лісу СГПП "Довіра" поблизу села Суськ.

"Тоді ліси підприємства були віднесені до категорії експлуатаційних лісів. Щоправда, рубки там не проводились і не були передбачені. Тож в обласну раду надійшло клопотання від Українського державного проєктного лісоврядного виробничого об’єднання щодо приведення  до "Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок" та надання їм статусу природно-заповідного фонду", - розповів Юрій Ройко.

Йдеться про те, що ліси, якими розпоряджалося сільськогосподарське підприємство "Довіра", попри те, що уже 12 років знаходяться в складі Цуманської пущі, проте не є документально оформлені відповідно до зонування національного парку.

Клопотання яке надійшло від Українського державного проєктного лісоврядного виробничого об’єднання уже погоджене із усіма задіяними сторонами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ