Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Волині викрито ГО, члени якої незаконно збирали конфіденційну інформацію про громадян

У результаті спільно спланованих прокуратурою Волинської області та слідчим і оперативними підрозділами Управління СБУ в області слідчих та розшукових дій вдалось викрити і припинити діяльність групи осіб, які позиціонували себе як члени громадського об’єднання з охорони правопорядку на Волині й з метою незаконного стеження, збору та використання у власних цілях та на замовлення третіх осіб конфіденційної інформації про особисте життя громадян. Повідомила прес-служба прокуратури Волинської області.

У тому числі публічних осіб в регіоні,  організували контрабандне переміщення  в Україну, задля подальшого використання у власній незаконній діяльності, спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, стосовно яких встановлені обмеження перебування у вільному обігу.

Нині тривають першочергові слідчі (розшукові) дії зі встановлення повного кола учасників злочинної змови та осіб, які користувались їхніми послугами щодо незаконного стеження та збору конфіденційної інформації.

Вирішується питання про обрання викритим у злочинній діяльності особам запобіжних заходів та повідомлення їм про підозру у вчиненні контрабанди і незаконного придбання та використання спеціальних технічних засобів отримання інформації (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 201, ч. 2 ст. 359 КК України).

Зауважимо, що за такі діяння передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ