Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Волині взяли під варту шахрая, який працював за схемою "Ваш родич у лікарні"

На Волині взяли під варту 45-річного мешканця Дніпропетровщини, якого підозрюють у викраденні 10 тисяч доларів.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це повідомив власкор Гал-інфо.

За інформацією прес-секретарки Волинської обласної прокуратури Наталки Мурахевич, раніше судимий чоловік 28 січня 2022 року намагався ошукати 65-річну жительку Луцька за схемою «Ваш родич у лікарні». Однак постраждала, яка вже була готова віддати йому кошти – 10 тисяч доларів, нібито необхідні для термінової операції її сину, викрила його шахрайські наміри.

Тоді зловмисник, який перебував у помешканні жінки в будинку на вулиці Шота Руставелі у Луцьку, вирвав з її рук гроші, ударив кулаком в обличчя і втік.

Завдяки скоординованим діям правоохоронців його затримали і суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Правоохоронці звертаються до волинян із проханням повідомляти правоохоронні органи про телефонні дзвінки ошуканців, які називаються лікарями чи працівниками поліції та повідомляють, що ваш родич потрапив у лікарню або скоїв ДТП і тепер потрібні кошти, аби йому допомогти.

"У жодному разі не надсилайте кошти на карткові рахунки і не передавайте їх незнайомцям та обов’язково звертайтеся із заявами про такі факти у правоохоронні органи. Попередьте своїх родичів похилого віку про можливі шахрайські дії зловмисників. Лише ваша пильність та здоровий глузд є запорукою того, що ви не станете наступною жертвою ошуканців", - зауважила Наталка Мурахевич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ