Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На вулиці Глібова, 15 встановлять меморіальну таблицю Анатолію Вахнянину, Кирилу Студинському і Олександру Тисовському

Міський голова Львова Андрій Садовий підписав розпорядження про встановлення меморіальної таблиці Анатолію Вахнянину, Кирилу Студинському і Олександру Тисовському, яка буде встановлена на фасаді будинку, що по вулиці Л. Глібова, № 15. Встановленням цієї меморіальної таблиці буде займатися Львівське обласне об’єднання українського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка, яке і зверталось до Львівської міської ради з відповідним зверненням. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі Львівської міської ради.
Анатолій Вахнянин є співорганізатором і першим головою товариства «Просвіта», засновником і першим директором Вищого музичного інституту ім. Лисенка (тепер Львівська консерваторія). Він, разом з іншими народовцями, формував політику «нової ери», яка унормовувала  українсько-польські відносини.
Кирило Студинський у 1923 – 1932 роках очолював НТШ у Львові, був головою Народних зборів Західної України, депутатом ВР УРСР, де на цих посадах своїми клопотаннями врятував багатьох українців від політичних переслідувань і репресій.
А Олександр Тисовський організував відому організацію «Пласт», був професором Українського таємного університету і Українського державного університету ім. Ів. Франка.
Наразі оголошено конкурс на кращий проект меморіальної таблиці, яку встановить   Львівське обласне об’єднання українського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ