Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На вулиці Широкій в порушення рішення ЛМР встановили дощоприймачі небезпечні для велосипедистів

Сьогодні Гаряча лінія міста Львова прозвітувала про встановлення на вулиці Широкій дощоприймачів на стандартні решітки. Як з'ясували журналісти Гал-інфо, дані решітки встановлені з порушенням рішення Львівської міської ради.

Як зазначено в рішенні №812 прийнятому Львівською міською радою 30 серпня 2019 року "Про додаткові вимоги до проектування і виконання робіт під час нового будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів вулично-дорожньої мережі та інших елементів благоустрою м. Львова":

2.8. Передбачати влаштування дощоприймачів, розташовуючи прорізи решітки перпендикулярно до напрямку руху транспорту, з метою недопущення попадання коліс велосипедів та самокатів у решітки дощоприймачів (розміри прорізів згідно з ДСТУ Б В.2.5-26:2005).

Як видно з фотографій розміщених Гарячою лінією міста Львова, дощоприймачі встановлюють прорізами вздовж руху транспорту, що становить небезпеку для велосипедистів.

Також зазначимо, що з 1 вересня 2018 року, згідно з новими Державним будівельним нормам (ДБН) в Україні змінились правила обладнання люків і дощоприймачів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ