Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На виборах до Верховної Ради БЮТ обганяє „Нашу Україну” – результати останнього соціологічного дослідження Центру «Соціоінформ»

Блок Юлії Тимошенко обігнав Блок «Наша Україна» і посів наразі друге після Партії Регіонів місце у рейтингу політичних партій. Відсотки лідерів розподілилися відповідно 26,64%, 18,49% та 14,12%. Такі результати соціологічного дослідження, проведеного Центром «Соціоінформ» з 22 лютого по 2 березня 2006 року, оприлюднив сьогодні під час прес-конференції директор цього центру Олексій Антипович. На його думку, рейтинг «Нашої України» повернувся до січневого рівня, оскільки виборці імовірно визначилися зі ставленням до газових угод, які підписав уряд.
Окрім трійки лідерів, до Верховної Ради потраплять Народний блок Литвина (8,16%), Соціалістична партія України (7,95%), Громадянський блок «Пора-ПРП» (4,37%) та Комуністична партія України (3,58%). Однаково близькими до проходження 3-відсоткового бар’єру є також Блок Наталії Вітренко «Народна опозиція» та Український Народний Блок Костенка і Плюща (2,39%).
Цікаво, що постійну динаміку зростання мають лише три політичні сили: «БЮТ з огляду на зниження рейтингу НУ; Народний Блок Литвина на тлі боротьби НУ та БЮТ приваблює виборців стабільною нейтральністю та „Пора-ПРП” завдяки рейтингу Віталія Кличка», – прокоментував Олексій Антипович.
До речі, понад 80% виборців впевнені у своєму виборі, причому найбільш впевнений електорат має Партія Регіонів (95,8%), і трохи менший НУ та БЮТ (понад 93%).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ