Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На виборах голосували старші люди, молодь не мала бажання чекати в чергах – соціолог

На виборах голосували старші люди, молодь не мала бажання чекати в чергах. Про це сьогодні, 17 листопада, під час засідання Незалежного громадського прес-центру «Львівський вибір-2010» повідомив Олексій Антипович, керівник соціологічної групи "Рейтинг".

«Ми проаналізували вікову різницю між тими, хто прийшов на дільниці, і можемо стверджувати, що найменше, одна четверта, було виборців віком від 18 до 29 років. Ми побачили, що людей у віці 50 років та старших було десь на 10% більше», - повідомив Олексій Антипович.

Він зробив висновок: «Старше покоління відстояло своє право голосу, тоді коли молодь або просто не прийшла на вибори, або ж прийшла і не проголосувала та не поверталася повторно на дільницю».

На думку Олексія Антиповича, про ідеологічний чинник під час голосування на Західній Україні мова не йде, адже націоналістом на Галичині, до прикладу, бути легко, «а ви спробуйте пожити хоча б місяць на Сході України в російськомовному середовищі і спробуйте там відстояти свої засади. Саме на Сході мова йде про позицію, про справжню підтримку націоналістичної ідеї та ідеології».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ