Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На виїзному засіданні колегії Яворівської райдержадміністрації розглянули питання щодо консервації ЯДГХП “Сірка”

На виїзному засіданні колегії Яворівської райдержадміністрації розглянули питання щодо консервації ЯДГХП “Сірка”, зокрема щодо подальшого працевлаштування понад 400 працівників. Як повідомив „Гал-info” перший заступник голови Яворівської райдержадміністрації Володимир Сичак, Яворівський та Новояворівський районні центри працевлаштування мають розробити програму щодо працевлаштування робітників до першого березня.
Загалом з Держбюджету щороку мають виділяти 6-7 мільйонів гривень на проведення консервації ЯДГХП “Сірка”.
В засіданні взяли участь представники ВАТ „Гірхімпром” та Львівської облдержадміністрації.
Засноване 1964 року в Яворівському районі Державне гірничо-хімічне підприємство (ДГХП) “Сірка” було в колишньому СРСР головною сировинною базою для виробництва фосфорних мінеральних добрив. У червні 1998 року на ДГХП зупинили видобуток руди з кар’єра та її переробку на технологічному комплексі. Рудник підземної плавки сірки працює лише для збереження свердловин та розігрітої видобувної зони.
Яворівське підприємство займає площу 6 тисяч га — безпосередньо під державним кордоном з Польщею. На цій території залишився кар’єр довжиною 5 км, шириною 2,5 км і глибиною до 90 м, який здренував підземні води всього Яворівського району, спровокувавши активізацію карстових процесів. Відбувається збільшення щільності карстових проваль. За останні роки виникло 500 нових проваль. Це вимагає негайного відселення людей у сусідніх селах, зокрема у с. Шкло.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ