Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На виїзному засіданні Національної комісії України у справах ЮНЕСКО всі охочі мали змогу покритикувати міську владу

Сьогоднішнє виїзне засідання Національної комісії України у справах ЮНЕСКО у Львові дало плацдарм для критики міської влади з усіх можливих сторін. На засіданні, що відбувалося за участю голови Національної комісії ЮНЕСКО Володимира Огризка, керівника Державної служби охорони культурної спадщини України Миколи Кучерука, начальника відділу ЮНЕСКО Олена Яценківського та заступника начальника управління реставрації Держбуду Сергія Груздо була озвучена вся збалансована критика, що звучала від початку реставраційних робіт на Площі Ринок.

 Своє незадоволення виконанням реставраційних робіт в історичному центрі міста у такий спосіб  висловили президент Благодійного фонду збереження архітектурної спадщини Андрій Салюк, архітектор, член IKOMOS України Микола Гайда, відповідним чином прореагували ГМ „Опора” та Громадський форум Львова.
 Натомість, професор директор інституту архітектури НУ „Львівська політехніка” Богдан Черкес підмітив, що однієї критики того, що вже розпочато на площі Ринок у Львові не достатньо, а потрібно вирішувати, що ж робити далі.
Богдан Черкес запропонував визначити тактичні і стратегічні цілі, і нарешті злагоджено скерувати реставраційні роботи у єдино можливому руслі, співзвучному із міжнародним законодавством.
 За словами заступника міського голови Львова з питань містобудування та землеустрою Андрія Павліва, міська влада розуміє важливість питання збереження архітектурної спадщини ЮНЕСКО у Львові, однак і розуміє, що місто з семи сотнями тисяч населення потребує транспортного (трамвайного) сполучення через площу Ринок.
Під час роботи комісії учасникам засіданням пропонували переглянути низку світлин та слайдів про наслідки робіт на площі Ринок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ