Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На випускників 2010-го чекає подвійне випробування: ЗНО і державна атестація

На цьогорічних випускників шкіл окрім зовнішнього незалежного оцінювання чекає ще й державна атестація. Про це сьогодні, 1 лютого під час прес-конференції повідомив начальник Головного управління освіти і науки Львівської ОДА Павло Хобзей.

 

За словами Хобзея, учні 11-тих класів проходитимуть атестацію у вигляді підсумкових контрольних робіт за тими завданнями, які рекомендує міністерство освіти з трьох предметів: української мови, математики або історії України (обов’язково) та одного предмету на вибір. Учнів дев’ятих класів тестуватимуть з п’яти предметів: українська мова, математика, географія, біологія, іноземна мова чи інший гуманітарний предмет за вибором навчального закладу.

 

Учням, як в і раніше, видаватиметься атестат, у якому будуть окремо оцінки річні, і оцінки за атестацію. При вступі до ВНЗ бал за атестацію додаватиметься до тих балів, які випускник отримає при ЗНО.

 

«Атестація відбуватиметься у травні. Наприкінці травня, на останньому дзвонику, учням вручать атестати, і відтоді вони вважаються випускниками. З цього моменту школа жодної відповідальності за цих дітей не несе», – каже начальник управління.

 

Відтак, отримавши атестат, учень сам вирішує, чи продовжувати навчання, чи складати ЗНО, до якого навчального закладу вступати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ