Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На вирішення соціальних проблем Львова цьогоріч планують виділити півтора мільйона гривень

Цьогоріч на вирішення соціальних проблем міста з бюджету розвитку попередньо планується виділити 1,5 млн грн. Про це «Гал-info» повідомила начальник управління соцзахисту населення міста Львова Наталя Федорович.
«Наразі питання щодо виділення приблизно 1,5 млн грн на вирішення соціальних проблем міста ще остаточно не вирішено – воно вирішуватиметься на четверговій сесії міськради. Але точно що грошей буде виділено значно більше, аніж минулого року, а також те, що мерія займеться бездомними. Також йдеться про зміну підходу до проблеми – бездомними, як це, наприклад, у Голландії опіковуються громадські організації, а муніципалітет лише фінансує цю діяльність», – сказала в коментарі «Гал-info» Наталя Федорович.
З її слів, минулого року було виділено 400 тисяч на соціальний захист. Те, що «припало» на бездомних, дозволило профінансувати лише нічліги на 10 осіб та харчування при шпиталі ім. Шептицьких, харчування один раз на тиждень 150 бездомних, фінансування харчування бездомних Мальтійською службою. Ще було створено центр обліку бездомних громадян, через який бездомним допомагали одержувати документи (у грудні 2006 року перший бездомний отримав паспорт громадянина України).
У цьому ж році, за словами Федорович, планується, крім минулорічних заходів, створити нічліги, де бездомні будуть мати можливість помитися та випрати одяг. Також планується створити центр для бездомних, в якому вони б працювали та мали б право на проживання до півроку часу.
«Зараз ми активно працюємо над проектом створення центру для бездомних на 150 осіб на вулиці Весняній, 4, але є велика проблема, яка пов'язана не з коштами, а зі спротивом мешканців вулиці Весняна щодо створення центру. Люди мають зрозуміти – чим менше бездомних буде спати по підвалах, під’їздах та горищах міських будинків, тим безпечніше та спокійніше буде самим мешканцям будинків. Для цього люди також мають допомогти – дозволити громадським організаціям та владі будувати нічліги для бездомних», – сказала Федорович.
За її словами зараз виготовляється проектно-кошторисна документація на створення центру, у будинку замінено вікна та двері, але проект створення центру ще не пройшов всіх необхідних погоджень по інстанціях. Як сподівається Федорович, на погодження документації піде 3-4 місяці, і якщо буде згода мешканців вулиці Весняної, притулок для бездомних вже функціонуватиме наприкінці весни.
У Львові бездомними піклуються центр для бездомних «Оселя», «Карітас», «Мальтійська служба допомоги», «Дорога», Центр соціальної адаптації Ігоря Гната та отці-єзуїти.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ