Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Яворівщині моляться за Романа Сеника

На Яворівщині громада вшановує пам’ять свого земляка, Романа Сеника, який загинув обороняючи свободу й гідність українців. 26 січня в містах Яворові та Новояворівську на Майданах відбулися зібрання, на яких люди молилися за упокій героя. Повідомила прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

У Новояворівську на Майдані відбулося віче-реквієм. Громада молилася за свого краянина Романа Сеника, люди запалювали свічки.

У Яворові панахиду відправили священики трьох конфесій. Відбулося віче, на якому виступили представники влади і громадськості, зокрема депутат Яворівської районної ради від ВО «Свобода» Ігор Олексів.

За пропозицію назвати одну з вулиць районного центру ім’ям Романа Сеника проголосували всі присутні на Майдані.

Нагадаємо, 25 січня, близько 11 години у київській лікарні помер Роман Сеник, якого було важко поранено 22 січня в Києві на Грушевського. Про це повідомила голова Львівської обласної організації ВО "Свобода", народний депутат України Ірина Сех. Кілька діб лікарі боролися за його життя, але рани були занадто важкими. У нього було поранення в легені, переніс кілька операцій, довелося ампутувати руку. Романові Сенику було 45 років. Він родом з села Наконечного на Яворівщині, останні роки мешкав у м. Турці.  

Уранці 26 січня тіло Романа Сеника привезли у рідне село Наконечне-ІІ на Яворівщині. Його поховають в понеділок.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ