Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Яворівщині розпочали перепідготовку офіцери та сержанти

На Яворівщині розпочали перепідготовку офіцери та сержанти, - Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Понад сотня слухачів курсів перепідготовки та підвищення кваліфікації військовослужбовців, які уклали контракт, й майже стільки ж — на курсах військової підготовки сержантського (старшинського) складу з вищою освітою. За три місяці підготовки на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ вони опановуватимуть як загальновійськові, так і фахові дисципліни, що дозволить їм згодом впевнено керувати військовими колективами.

— Незалежно від фаху з усіма офіцерами та сержантами будуть проводитися заняття з основних військових дисциплін: зокрема, вогневої, тактичної, медичної, інженерної підготовки, а також організації зв’язку, морально-психологічного забезпечення та РХБ захисту, — розповів начальник курсів перепідготовки, підвищення кваліфікації полковник Валерій Супріган. — Друга половина присвячена вивченню та удосконаленню спеціальних дисциплін, необхідних слухачам за їхнім безпосереднім військовим фахом.

Нині на курсах проходять вишкіл військовослужбовці, які незабаром обійматимуть посади командирів механізованих, танкових, артилерійських та інженерних підрозділів, фахівців морально-психологічного забезпечення, а також мобілізаційної та кадрової роботи.

Молодший сержант Віталій Коновалов після кількох днів навчання поділився враженнями:

— Я прибув на ці курси для того, щоби отримати звання молодшого лейтенанта і у подальшому продовжити службу на офіцерській посаді. Враження у мене позитивні: я у захваті від курсів. Нам методично грамотно доводять весь навчальний матеріал, тобто створені всі умови для того, щоби ми навчалися і здобули необхідні знання.

Його підтримує молодший сержант Наталя Бесараба, яка прибула на навчання з 26-ї артилерійської бригади.

— Подобається все: і умови навчання, і умови проживання. Під час занять нам доступно все викладають, — каже дівчина. — Очікую, що після цих курсів повернуся до своєї частини підготовленим офіцером.

Варто зазначити, що на цих курсах, а за понад два роки через них пройшли тисячі військовослужбовців, чимало учасників проведення АТО. Так сьогодні, на курсах перепідготовки та підвищення кваліфікації військовослужбовців, які уклали контракт, 63 бойових офіцери, двоє з них мають державні нагороди. З близько сотні слухачів курсів військової підготовки сержантського (старшинського) складу з вищою освітою 72 пройшли горнило війни, у вісьмох на грудях — також виблискують державні нагороди.

Належній організації навчання на цих курсах приділено велику увагу й з боку керівництва навчального закладу. Варто зазначити, що для якісного та всебічного опанування слухачами необхідними знаннями та навичками колектив Академії створив усі можливі побутові та соціальні умови. Зокрема, проживають вони у казармах, також для них курсів організовано належне медичне й логістичне забезпечення.

— Надзвичайно приємно, що переважну більшість контингенту слухачів курсів складають військовослужбовці з реальним бойовим досвідом, — зазначив начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук. — Як свідчить практика, саме вони демонструють високі результати як під час навчання, так і під час подальшої служби у військах. А ми, у свою чергу, намагаємося за стислий термін навчити їх якомога більшому, а головне — необхідному. Саме тому на курсах викладають досвідчені викладачі, а для тих, хто навчається створено максимально сприятливі умови.

Загалом програмою підготовки передбачено, що чимала частина занять відбуватимуться у нічний час, а закінчиться тримісячний термін підготовки екзаменом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ