Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Яворівському полігоні – снігові маневри

Сьогодні, 19 січня, на навчально-тренувальному комплексі «Вербляни» продовжуються заняття з одиночної підготовки підрозділів батальйонної тактичної групи 24-ої окремої механізованої бригади 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, якою командує полковник Олександр Павлюк. На початку тижня група у складі 1-го механізованого батальйону та розвідувальної роти здійснила вихід на полігон з пункту постійної дислокації в місті Яворів, що на Львівщині, повідомив спеціальний кореспондент Центрального друкованого органу Міністерства оборони України "Народна армія"підполковник Віталій Іванов.

Впродовж тижня під керівництвом командира батальйонної тактичної групи – командира 1-го механізованого батальйону підполковника Сергія Дяченка та командирів підпорядкованих підрозділів військовослужбовці підвищували особисті професійні навички.

Так, у вівторок у складі підрозділів механіки-водії, оператори-навідники бойових машин вправлялися у стрільбі вдень і вночі з АК-74, а стрільці, кулеметники та снайпери, відповідно – з АК-74, РПК-74 та СВД. Натомість гранатометники провели навчальні стрільби з ручного протитанкового гранатомету РПГ-7. За їх результатами кращими в загальному заліку були військовослужбовці 2-ої механізованої роти старшого лейтенанта Валерія Бондаренка, а кращі результати серед стрільців показав солдат Іван Шепелюк цієї ж роти.

Загалом, за результатами виконання навчальних вправ з вогневої підготовки військовослужбовці батальйонної тактичної групи відстрілялися на оцінку «добре». У наступні дні особовий склад виконував навчальні вправи з тактичної підготовки, захисту від зброї масового ураження, медичної підготовки, військової топографії та інших військових дисциплін.

Для морально-психологічного забезпечення виходуна другій ділянці полігону було розгорнуто довідково-інформаційний центр. За словами заступника командира 1-го механізованого батальйону з виховної роботи капітана Сергія Носенкова, він призначений для того, щоб військовослужбовці мали можливість ознайомитися зі свіжою пресою, послухати та обговорити останні світові новини.

Такий центр необхідний для підтримання високого морально-психологічного стану військовослужбовців, підвищення та посилення інформованості особового складу про суспільно-політичне життя країни, а також для морально-психологічного розвантаження учасників виходу на полігон.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ