Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Яворівському полігоні розпочалася практична фаза Курсу військових спостерігачів ООН

Сьогодні, 14 березня, на Яворівському полігоні Західного оперативного командування в Центрі миротворчості та безпеки розпочалася практична фаза Курсу військових спостерігачів ООН. Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.
Мета заходу –  підготовка в польових умовах офіцерів, які розглядаються як кандидати на заміщення вакантних посад військових спостерігачів місій ООН.
Курс підготовки проходять 22 офіцери Збройних Сил України та один представник збройних сил Латвійської Республіки під керівництвом викладача Центру підготовки офіцерів для багатонаціональних штабів Національної академії оборони України підполковника Олександра Оліферова. Теоретичний курс, який складався з мовної підготовки та опанування методики роботи у багатонаціональних штабах, слухачі пройшли раніше у Києві.
За словами начальника відділу підготовки офіцерів багатонаціональних штабів Центру  миротворчості та безпеки підполковника Ігоря Зеніна програмою навчання передбачено набуття навичок патрулювання в зоні конфлікту, ознайомлення з правилами  мінної безпеки, надання медичної допомоги постраждалим на полі бою, тощо. Також значна увага під час практичних занять на полігоні приділятиметься водінню автомобілів у складних умовах. Для цього у розпорядженні офіцерів – шість автомобілів „Хаммер” та декілька УАЗів.
Практичні заняття з офіцерами проводитимуть інструктори Центру миротворчості та безпеки. Вони навчатимуть учасників Курсу військових спостерігачів ООН як досягти особистої безпеки та убезпечити групу людей, як реагувати на різні загрози, що треба робити, щоб зберегти спорядження і майно та захистити права людей, зокрема біженців та переміщених осіб.
Практична фаза Курсу військових спостерігачів ООН триватиме до 23 березня.  
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ