Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Яворівському полігоні відбулось фінальне змагання з марш-кидка на п’ять кілометрів з бойовою стрільбою серед команд військових частин ЗОКу

27 квітня 2006 року на Яворівському полігоні відбулись фінальне змагання з марш-кидка на п’ять кілометрів з бойовою стрільбою серед команд військових частин Західного оперативного командування — повідомляє прес-центр ЗОКу. Подібний захід проводиться вперше в українських збройних силах, а його ініціаторами виступили газета Міністерства оборони України у Західному оперативному командуванні «Армія України» та управління бойової підготовки.
Загалом у конкурсі брали участь шість команд, кожна з яких складалась з 15 військовослужбовців, переважно контрактників та строковиків, на чолі зі старшим - офіцером. За першість змагались десантники, спецназівці,  а також команди  від окремих  механізованих бригад та полків.
Відповідно до Настанови з фізичної підготовки у Збройних силах України змагання передбачало виконання 5-ти кілометрового марш-кидка, тобто подолання визначеної дистанції за умови повного екіпірування: з особистою зброєю, спорядженням та індивідуальними засобами захисту. Досягнувши фінішу, учасники здійснювали стрільби з автомату Каланшікова, лежачи, трьома одиночними пострілами по нерухомих мішенях з відстані 100 метрів.
Попередні   відбірні   змагання-заліки   проходили   безпосередньо у військових частинах.
У нелегкій боротьбі перемогу здобула команда хмельницьких спецназівців на чолі з лейтенантом Андрієм Мацюком. Вони продемонстрували найкращі результати. Обидві складові вправи — марш-кидок та стрільби — військовослужбовці виконали за 27 хвилин та 59 секунд.
Старший групи лейтенант Мацюк отримав з рук тимчасово виконуючого обов’язки редактора газети «Армія України» підполковника Дмитра Тулякова кубок, котрий був спеціально виготовлений для цієї події. Друге місце посіла команда 51-ї окремої механізованої бригади ЗОК, трете — команда 24-ї окремої механізованої бригади. Срібні та бронзові призери були заохочені грамотами.
Як зазначив начальник фізичної підготовки Західного оперативного командування полковник Вадим Климовим, під час таких змагань особливо важливі згуртованість та злагодженість дій військового колективу, що і показали воїни-спецназівці.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ