Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На «Євро 2012» до Львова приїде як мінімум 500 тисяч туристів

Якщо Україна спільно з республікою Польща переможуть у  тендері на право приймати фінальні матчі чемпіонату «Євро 2012», до Львова прибуде як мінімум 500 тисяч туристів. Якщо кожен з них залишить у місті хоча б по 300 доларів, можна лише уявити, як це може вплинути на розвиток туристичної інфраструктури. Так переконував журналістів у доцільності позитивного висвітлення підготовки до чемпіонату «Євро 2012» заступник голови Державної служби туризму і курортів Тарас Демура під час сьогоднішньої прес-конференції. Тарас Демура переконаний, що з готельною інфраструктурою у Львові все гаразд. Для поселення туристів та спортсменів під час чемпіонату вже пропонують свої послуги чотиризіркові готелі у Львові («Гранд-готель», «Опера», «Супутник», «Дністер» та ін.) можуть бути задіяні менш дорогі комплекси та студентські містечка.
Перший заступник голови ЛОДА Валерій П’ятак зазначив, що кожного року у Львові будуть здані у експлуатацію по два-три готелі. Один з таких елітних готелів вже зводиться фінськими спеціалістами у центрі міста і буде зданий в експлуатацію до святкування 750-річчя Львова.       
За словами голови виконавчої дирекції ФФУ Івана Федорчука,  за 5 тижнів фіналу чемпіонату «Євро 2012» буде проведений 31 матч за участі 16 елітних футбольних команд. На кожний матч буде задіяно 1 800 людей, буде продано 1,3 млн квитків.   
Нагадаємо, що з вересня спеціальна соціологічна компанія, уповноважена УЄФА, проводитиме соціальний аналіз настроїв українців щодо проведення фіналу Європейського футбольного чемпіонату «Євро 2012» в Україні. Формування суспільної думки щодо проведення чемпіонату буде одним із важливих чинників, що впливатиме на рішення тендерної комісії УЄФА.             
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ