Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На заході України та у Львові зокрема у кілька разів менше фахівців-економістів міжнародного класу, ніж на сході

На сході України в 10-12 разів більше фахівців-економістів міжнародного класу, ніж на заході України і зокрема у Львові, — про це сьогодні, 13 вересня 2006 року, під час засідання Львівського прес-клубу реформ заявила генеральний директор аудиторської компанії «Міжнародні стандарти» Віра Кондратьєва.

«Це зумовлено тим, що на сході України є великі промислові підприємства, які потребують кваліфікованих кадрів. Зокрема, такі підприємства як «Інтерпайп» та «Систем менеджемент кепітал» сотнями направляють своїх працівників на навчання для отримання сертифікату міжнародного зразка», — розповіла Віра Кондратьєва.
На сьогодні, багато вищих навчальних закладів мають факультети післядипломної освіти. За словами завідувача кафедри бухгалтерського обліку Львівської комерційної академії, кандидата економічних наук, доцента Любові Медвідь, найчастіше за другою вищою освітою звертаються молоді люди, які не мають економічної освіти, а її вимагає роботодавець. Також на факультет післядипломної освіти вступають ті молоді люди, які не можуть знайти освіти по спеціальності і шукають іншу роботу у галузі економіки.
«В Україні є кілька офіційних провайдерів з підготовки до сертифікації. Навчання триває в цілому 60 годин, вартість його 1000-1200 грн», — наголосила Віра Кондратьєва.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ