Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Закарпатті спіймали рецидивіста, який намагався перевезти за кордон чоловіків призовного віку

На Закарпатті поліція затримала зловмисника, який намагався незаконно переправити через держкордон двох українців призовного віку.
фото - пресслужба Нацполіції

Про це інформує пресслужба Нацполіції.

Оперативники міграційної поліції Закарпаття спільно з колегами з Тячева та Хуста запобігли незаконному переправленню через державний кордон двох чоловіків призовного віку. 

Через вторгнення росії та запровадження в Україні воєнного стану на території держави діють обмеження для чоловіків віком від 18 до 60 років щодо виїзду за кордон.

У зв’язку з цим оперативники міграційної поліції Закарпаття посилили заходи, спрямовані на недопущення перетину кордону в обхід пунктів пропуску. 

В ході оперативних заходів правоохоронцям стало відомо, що житель селища Буштино на Тячівщині організував схему, за якою мав сприяти в незаконному перетині кордону чоловікам призовного віку.

13 березня оперативники міграційної поліції спільно з колегами з Тячева та Хуста затримали 22-річного зловмисника, якого вже раніше судили. Останній саме мав намір транспортувати до лінії розмежування двох українців, які підпадають під загальну мобілізацію. 

За свої злочинні послуги підозрюваний мав отримати у власність автомобіль марки «Toyota», що належить одному з «клієнтів», та ще 3 000 доларів готівкою.

Переправника в порядку статті 208 КПК України посадили до ізолятора тимчасового тримання, а самих ухилянтів доставили до військомату.

За фактом вказаного злочину в поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів).

Відповідно до санкції статті підозрюваному загрожує до дев'яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років з конфіскацією майна.

Слідство у справі триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ